vrijdag 22 juli 2011

I, Culture

Het was een mooi evenement waaraan ik samen met mijn quiltvriendin Michèle heb meegedaan de voorbije 4 dagen in de Bozar in Brussel. I, Culture dat over de hele wereld reist o.l.v. Poolse fashion designer Monika Jakubiak met als belangrijkste vraag:
wat betekenen ambachten nog in ons leven en zullen de ambachten blijven bestaan en welke relatie hebben ze met kunst?
De deelnemers hadden allemaal hun eigen ervaringen en het was heel interessant om deze te horen en gedachten uit te wisselen.
De vierde dag mochten de bezoekers van de Bozar deelnemen en iets maken, sommigen hadden nog nooit achter de naaimachine gezeten. Het was enorm druk en wij bekaf.

Iedere dag zijn we voorzien van een heerlijke lunch gesponsord door de Poolse ambassade want het is een Pools initiatief in verband met het voorzitterschap van de EU.


Ondanks de drukte en de vele vragen heb ik toch nog een aantal paneeltjes kunnen maken, een zelf afgedrukt stuk in het midden met daarrond iets log cabin- achtigs.

Mijn paneeltjes en ook het werk van Michèle hebben dus in de Bozar in de hal omhoog gehang
en dat is toch wel een belevenis waar we trots op zijn.

De letters I, Culture die wij voor een stukje opgevuld hebben met het werk van alle deelnemers wordt op het internet tentoongesteld en kun je volgen op http://www.culture.pl/web/english/iculture
Warschau, Londen, Parijs, Madrid en Brussel zijn nu aan de beurt geweest.
De volgende stop is Berlijn.

2 opmerkingen:

  1. Hoi zus, leuk dat we samen met jou deze uitstapjes mogen maken. En mooi voor het oog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had er nog nooit van gehoord. Fantastisch idee zeg.

    BeantwoordenVerwijderen