zondag 22 april 2012


Ik heb lang niet geblogd maar was wel druk aan het werk. Het schooljaar op de academie nadert zijn einde. Dat betekent een tentoonstelling en eindwerken die voor een jury gepresenteerd moeten worden.
Door mijn nieuwe werkomstandigheden blijft er veel minder tijd over om hieraan te werken.
Maar "mijn bos" waar ik al eerder over geblogd heb heeft zijn vorm gevonden. Ik heb er mee gestoeid: eerst had ik de foto's gelamineerd op een doorzichtige ondergrond maar er ging veel kleur van de foto's verloren en daar was ik niet gelukkig mee.
Nu heb ik de foto's afgedrukt op canvaspapier, ze zijn heel helder geworden maar ze bevestigen op stof was een ander paar mouwen. Vliesofix op de achterkant gestreken maar veel warmte kan het canvaspapier niet verdragen. Door de zwaarte en de structuur van het papier liet het gemakkelijk weer los van de stof. Ik weet dat er zwaardere vliesofix bestaat maar waar koop je die?
Daarom heb ik het rondom vastgenaaid op de enkele stof, daarna een sandwich van gemaakt en dan nog eens doorstikt anders gaan de foto's hangen door de zwaarte.
Nu nog een sleuf aan de achterkant. Dan is het nog niet af want ik heb blaadjes uit mijn bos ingescand, voor en achterkant en afgedrukt op stof en die knip ik uit en maak er een mooi randje aan.
Zal er nog een tijdje zoet mee zijn. Als de tentoonstelling is gepasseerd zal ik het in zijn geheel laten zien.

3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er geweldig uit. Wat een klus zeg.
    Je mag nu al trots zijn op het resultaat.
    Gr. Cilia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Steam a seem noemt de zwaardere vliesofix en je kan hem bij www.naaimachinehandel.be bestellen. groetjes

    BeantwoordenVerwijderen